Ne gândim la muncă chiar și atunci când nu suntem la serviciu. Atunci când ruminăm despre muncă, repetând aceleași gânduri și griji, ne perturbăm semnificativ capacitatea de recuperare și reîncărcare în orele libere. Cu cât ruminăm mai mult despre muncă când suntem acasă, cu atât suntem mai susceptibili să experimentăm tulburări de somn, să mâncăm alimente nesănătoase și să avem stări de spirit mai proaste. Ca să nu mai menționăm și impactul pe care asta îl are asupra relațiilor noastre și vieții de familie.

Este dificil să rezistăm gândurilor apasătoare. Acestea imprimă asupra minții noastre o stare de urgență și poate părea că petrecem timpul într-un mod productiv. Când ruminăm, poate părea că facem ceva important, când în realitate nu facem nimic altceva decât să nu ne deconectăm și să supra-solicităm capacitatea noastră cognitivă. În acest videoclip pe care l-am rezumat vizual, puteți găsi mai multe strategii pe care le puteți încerca pentru a depăși ruminările: Guy Winch – How to turn off work thoughts during your free time 

Post a Comment

Contact
Ne poți scrie la adresa de mai jos dacă vrei să participi la unul dintre workshop-urile pe care le organizăm, sau dacă vrei să organizezi un training intern pentru echipa ta.
De asemenea, așteptăm vești de la tine daca ești în căutarea unui facilitator grafic pentru următorul tău proiect sau eveniment.